July 3, 2022

aanvang

Masters of home interior

The house recast

1 min read


The entrepreneurs, a retired couple, approached Studio Ben Allen to rethink the piecemeal rear façade of their conclude of terrace Victorian household in north London and to supply a new kitchen area and two new loos – one to be on the ground ground and accessible. The architects ended up keen to contemplate how the extension could display exemplarily use of pigmented patterned concrete as both of those construction and architectural complete. Environmentally friendly patterned columns and beams make a framework for the salmon color structural wall panels of the 1st-flooring lavatory. Internally the use of pigmented concrete proceeds – with stairs, counters, sink, flooring, benches, tub and washbasin all cast in pigmented concrete. A next topic is the use of louvered vaulted ceilings with deliver diffuse light-weight down into each the kitchen area and lavatory. A double top room connects the new floor floor spaces with a new mezzanine on the initial ground which in transform is connected to the key stair. This void permits gentle to penetrate deep into the property while also generating visible and aural connections by means of the property.
The creativeness! The curves! The colours!

Task Team: Ben Allen, Omar Ghazal (venture leader) / Structural Engineer: Entuitive / Landscaping: Daniel Bell Landskap / Structural and exterior concrete: Cornish Concrete / Inside Concrete: Concreations / Metalwork: Fish Fabrications / Pictures: French+Tye



Resource link

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.