In China, the Jinxing Miners’ Canteen is Renovated by Aurelien Chen

The main hall at the renovated Jinxing Miners Canteen

Just a few shorter a long time in the past, the Jinxing Miners’ Canteen was in a point out of disrepair: The ceiling experienced all but collapsed, the wooden was rotting and the entire matter desired significantly far more than a fresh new coat of paint. Its restoration was the fantastic obstacle for French architect Aurelien Chen, who specializes in cultural and renovation assignments.

Originally developed in the 1970s, the canteen (and the adjacent places of work made by German architects in 1912) after served a group of coal miners. The new iteration by Chen is a lively cultural house, finish with a literary café, library, exhibition areas, bar, restaurant and theatre.

Exterior view of the newly renovated canteen by Aurelien Chen

Though the developing was in lousy condition, it had great bones: Its attribute “Red Era” fashion served as the beginning place for Chen’s redesign. The interior also featured normal components of Western architecture in China, such as a flower-formed ceiling rose whose variety drove the design of the principal corridor. But the correct pièces de resistance are the arched doorways and vaulted basement, which ended up uncovered throughout the development period.

Jinxing Miners’ Canteen prior to renovation

The colours, products and home furniture of the “Red Era” have been reinterpreted to modernize the inside. In the major corridor, a flora-impressed installation normally takes centre stage underneath the gabled wooden roof. The multifunctional house can be employed as an information and facts desk, exhibition area, relaxation space, phase or for roundtable discussion. The surrounding furnishings consider immediately after the centrepiece’s organic variety, impressed by the existing gentle fixtures’ concentric circles with integrated bookshelves to cut down muddle in the open up idea place.

The main hall at Jinxing Miners Canteen by Aurelien Chen

Expertly marrying present and new aspects, the bar is separated from the main hall by a black metallic mesh folding monitor. The building’s concrete partitions, painted with slogans from the “Red Era” in Chinese people, help the bar, which repurposes the canteen counter from the primary constructing. The graphic black and white checker-patterned tile ground nods to the space’s primary finishes, although vivid eco-friendly counter stools and a partition wall created of crimson and yellow perforated metallic panels add a pop of color.

Jinxing Miners’ Canteen prior to renovation
The bar space at the Jinxing Miners' Canteen by Aurelien Chen
The bar space at the Jinxing Miners' Canteen by Aurelien Chen

On the other facet of the partition, the cafe strikes an entirely different tone. Below, rich hues of navy and brass impart a high-class truly feel, although the dimpled metallic ceiling bounces gentle all-around the house. To more emphasize the archways found out in the construction period, Chen mimicked these kinds in the restaurant’s booth alcoves, also designed of black metal mesh.

The restaurant space at the Jinxing Miners' Canteen by Aurelien Chen

Under, a cut out in the checkered flooring, covered with glass, lets readers to peer down the original staircase into the basement, visually linking the two stages. In this space, Chen selected the path of negligible intervention, embracing the historic vaulted structure to build cozy examining nooks and exhibition spaces.

Vaulted basement featuring reading nooks by Aurelien Chen
Vaulted basement featuring reading nooks by Aurelien Chen

An arched Corten metal quantity on the façade now is made up of the new staircase, though blue metallic ornaments have been additional to the other openings to unify the building with its historic neighbours. Initiated by the community government’s Sustainable Improvement System, the Jinxing Miners’ Canteen renovation types element of the City and Rural Setting up and Structure Institute of CSCEC’s new learn plan for the web site. Presented just a person 12 months to structure and complete the task, Chen’s sensitive — and productive — redesign presents a window into the previous, even though making a house that serves the local community in the existing.

Exterior view of the renovated canteen building by Aurelien Chen
Blue ornamented windows at Jinxing Miners Canteen by Aurelien Chen

Leave a Reply